Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Γράμμα απο τη Μάνα.


Δεν κατόρθωσα ποτέ να σε γεννήσω, παιδί μου.

Να σε φέρω στα σπλάχνα μου εννιά μήνες, να νιώθω την ύπαρξη σου να δημιουργείται απο το αίμα μου, την καρδιά σου να χτυπάει μέσα μου.

Δεν κατόρθωσα ποτέ να σε πάρω αγκαλιά, να δω το προσωπο σου, να ακούσω τη φωνή σου. Δεν έζησα ποτέ μου τον φόβο, αν είσαι καλά, το ξενύχτι όταν αργούσες να γυρίσεις σπίτι, την περηφάνια για τα κατορθώματα σου, την ανησυχία όταν αρρώσταινες.

Μα ξέρω καλά, την αγάπη που έχω μέσα μου για σένα.

Αν ήσουν εδώ, θα ήθελα να σου μάθω τόσα πράγματα!

Να αγαπάς με όλη σου την καρδιά, αλλά να κρατάς και κάτι για σένα.
Να είσαι ειλικρινής και έντιμος( απέναντι στον εαυτό σου πρωτίστως)- αλλά όχι βλάκας.
Να περιμένεις να δείξουν οι άνθρωποι τον πραγματικό τους Εαυτο, πριν ενθουσιαστείς ή απογοητευτείς μαζί τους και ακόμα και αν βιαστείς, να ξέρεις ότι όλα, και οι προσδοκίες και η απογοήτευση, είναι στο μυαλό και την καρδιά σου και πουθενά αλλού.
Να μην φοβηθείς ποτέ να διαφέρεις απο "τους άλλους", όσο και αν, ειδικά τα πρώτα σου χρόνια, αυτό θα σε κάνει να νιώθεις στενοχώρια και μοναξιά.
Να μην προσπαθήσεις ποτέ, να μοιάσεις με κανέναν- είσαι μοναδικός και αυτό, θέλω να το θυμάσαι.
Να μην σκύψεις ποτέ το κεφάλι, αλλά να μην βαράς και τη γροθιά στο μαχαίρι: να θυμάσαι: για όλα υπάρχει τρόπος (και όχι απαραίτητα κόπος) και ο κόπος σου έγκειται στο να μπορέσεις να βρεις τον τρόπο.

Το μεγαλύτερο σου εργαλείο, είναι το μυαλό σου. Δούλεψε το στο μέγιστο και μην αφήσεις ποτέ, κανένα σχολείο, δάσκαλο, καθηγητή ή προϊστάμενο, συγγενή, φίλο ή σύζυγο, εραστή και ερωμένη, να σε πείσει ότι υστερείς σε κάτι.

Ως άντρας, ποτέ να μην εκμεταλλευτείς γυναίκα και ποτέ μην ρίξεις τον Εαυτό σου χαμηλά (κοστίζει αυτό, πολύ).
Ως γυναίκα, ποτέ μην πουλήσεις τον Εαυτό σου σαν να είναι εμπορευμα- και ποτέ μην δόσεις το κορμί σου σε κάποιον αν δεν ξέρεις γιατί ακριβώς το κάνεις.
Όπως και να'χει, να διαχωρίσεις μέσα σου το σεξ απο τον Ερωτα, τη φιλία απο την ερωτική επιθυμία, την ανάγκη για συντροφιά, απο την ανάγκη για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Να τα γευτείς όλα τα ανωτέρω- μα, χωρίς εμμονές και χωρίς παρωπίδες. Και να μην επιτρέψεις ποτέ σε κανέναν να σε κάνει να νιώσεις σκουπίδι. 

Και αν στη ζωή αυτή, βρεθείς πολλές φορές μόνος σου, αυτό, να το θεωρείς τιμή σου. Γιατί θα σημαίνει ότι δεν ανήκεις σε κανένα κοπάδι, εσύ.

Να θυμάσαι ότι άλλο πράγμα είναι η μοναξιά και άλλο η μοναχικότητα.
Να μάθεις να αναγνωρίζεις τα πλάσματα εκείνα που έλκονται απο το Φως σου, μόνο και μόνο για να το απομυζήσουνε ή να πάρουνε λίγη απο την λάμψη του.
Να μην απαρνηθείς ποτέ το Σκοτάδι σου (γιατί χωρίς αυτό, δεν υπάρχει Φως)- αλλά να θυμάσαι: το Σκοτάδι, όπως και το Φως, έχουν καλά και μη καλά στοιχεία. 
Όσες φορές και να πέσεις, να ξανασηκώνεσαι πάντα: ό,τι και να μας συμβεί στη ζωή, η ζωή συνεχίζεται. Με εμάς ή χωρίς εμάς- και αυτό, θέλω να το θυμάσαι πάντα.

Να είσαι Άξιος Άνθρωπος και Ηθικός (η ηθική δεν είναι ποτέ αυτό που πρεσβεύουν οι πολλοί- αλλά αυτό που σε κάνει να κοιμάσαι ήρεμος τα βράδια και αυτό που σε κάνει να ματώνεις μέσα σου)

Να ρισκάρεις, να τολμάς και να ακούς την διαίσθηση σου: αυτή ξέρει αν αυτό που επιθυμείς, αξίζει ή όχι.

Να μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τους Φόβους σου. Οι Φοβήτωρες υπάρχουν για να σε βοηθάνε να καταλάβεις τον Εαυτό σου πιο βαθιά. Γι αυτό, να τους δαμάζεις και να τους κάνεις όχημα και να μην τους επιτρέψεις ποτέ να σε οδηγήσουν αυτοί.

Παιδι μου,
να θυμάσαι ότι η μάνα σου και ο πατέρας σου, σε αγαπάνε πολύ. Είσαι αίμα απο το αίμα τους και ζωή απο τη ζωή τους. Και αν έκαναν λάθη μεγαλώνοντας σε, αυτό συνέβη μόνο και μόνο επειδή έπεσαν: η συν-πτωση τους, υπήρξε η αιτία της ύπαρξης σου.

Η μάνα σου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου